Masina ideala: electrica si in acelasi timp rapida

Cand te urci la volanul unei masini iti doresti sa fie mica, economica, sexy dar si sa fie rapida. Mai nou se poarta ca masinile dragute sa fie si electrice. Cum se impaca insa aceasta trasatura cu viteza? Nu foarte bine, pana acum cativa ani.

Cine ar fi crezut in urma cu doi ani ca viteza va deveni unul dintre punctele forte ale masinilor electrice? Bineinteles, constructorii. Ei au avut grija sa creeze motoare care sa emita cantitati cat mai mici din nocivul CO2, dar, in acelasi timp, sa isi pastreze forta si rapiditatea unui vehicul sportiv cum sunt Ferrari sau Lamborghini. www.masinipentrufemei.ro a intocmit pentru dumneavoastra un clasament al celor mai economice masini sportive. Chiar daca de majoritatea inca nu ati auzit, va garantam ca nu va mai dura mult pana cand le veti vedea chiar prezente pe strazi:

Modelul Ultimate Aero EV de la Shelby SuperCars a fost creat in Statele Unite si atinge pragul de 100 km/h in doar 3 secunde.

Tzero de la AC Propulsion zboara spre aceeasi viteza cu numai 3,6 secunde.

Tesla Roadster, singurul model electric sportiv care poate fi cumparat de catre publicul larg, este propulsat de un motor electric de 248 de cai si te poate face sa uiti ca ai ajuns la 100 de km/h in doar 3,9 secunde.

Tango, numele celebrului dans de societate, a fost preluat si de o companie care a dat nastere unei masini fenomenale: Imagineaza-ti ca numeri pana la 4 si deja ai 100 de km/h!

Porsche 911, echipat cu un “motoras” electric pregatit de expertii de la 9ff, pare sa fie cel mai “lenes” din aceasta categorie, ajungand la pragul de 100km/h in 4,5 sau chiar 5 secunde.

Cea mai noua fita la cafenelele din centrul Bucurestiului? O masina sport electrica, pe care s-o hranesti de la priza in care de obicei iti tii laptopul. Asa am putea ajunge in urmatorii 10 ani.


Sursa:
http://www.standard.ro/articol_63494/cinci_modele_electrice_mai_rapide_decat_porsche_911.html

Categorii: Revista presei

Comentarii (2)

Laurentiu

iulie 10, 2012 la 2:34 pm    


Mi se pare impresionant sa ajungi la 100 de km/h in doar 4.5 secunde cu ajutorul unui motor electric!

ella

mai 21, 2014 la 10:52 am    


ce ziceti de astia care zic ca masinile electrice sunt sigure ?
http://descopera.truezone.ro/cat-de-sigure-sunt-masinile-electrice/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sapte + doi =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>