Primul Mini electric a fost dezvaluit!

Chiar inaintea Salonului Auto de la Los Angeles, care se va desfasura intre 19 si 30 noiembrie, BMW a dezvaluit noul automobil electric Mini.

La o prima vedere, modelul se diferentiaza de mostenirea Mini prin elemente ca logo-ul de culoare galbena si in forma de E, dar si prin faptul ca va fi disponibil, initial, doar in versiunea de doua locuri. Spatiul pasagerilor din spate a fost luat de bateriile litiu-ion, reincarcabile si cu o capacitate maxima de stocare de 35Kw/h.

Noul Mini E isi pastreaza insa agilitatea specifica marcii. Cu un motor electric montat sub capota, unde mai stau ascunsi si 204 cai putere, vehiculul poate accelera de la 0 la 100 km in doar 8.5 secunde. Vitezomanele trebuie insa sa stie ca acul vitezometrului nu va urca decat pana la valoarea de 154 km/h.

Respectand trendul care a pus stapanire pe tot mai multi constructori de masini, Mini E a fost astfel conceput incat sa aiba zero emisii. Dar, inovatia nu se opreste aici. Automobilul are incorporat si un sistem care permite refolosirea energiei rezultata la franare. In plus, siguranta tuturor pasagerilor este asigurata de sisteme precum DSC (Dynamic Stability Control) sau EPS (Electrical Power Assisted Steering).

Impatimitele brandului sau ecologistele convinse mai au insa de asteptat pana cand Mini E va sosi si in Europa, acesta fiind disponibil deocamdata doar in statele americane California, New York si New Jersey, in cadrul unui proiect pilot.

Sursa:

http://www.informatiiauto.ro/premiera-mini-e-primul-model-mini-complet-electric-dezvolta-204-cp-sid3437.html

Daca sotul tau se intreaba de ce lumina frigiderului este mereu aprinsa atunci cand deschide usa nu te mai obosi sa-i explici si promite-i un Mini Electric ca sa il imbunezi

Categorii: Revista presei

Comentarii

Nu exista comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ cinci = treisprezece

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>