Adio Honda S2000!

O veste nu tocmai buna din partea constructorului nipon Honda pentru acelea dintre voi carora le plac masinile mici si sportive: productia modelului S2000 va fi oprita la finele anului 2009.

Lansata initial ca editie limitata cu ocazia implinirii a 50 ani de la infiintarea companiei, modelul a avut o mare priza la public, astfel ca in cei 10 ani de viata s-au vandut mai mult de 65.000 de unitati pe teritoriul Statelor Unite ale Americii si alte 45.000 in celelalte tari ale lumii.

John Mendelv, vicepresedintele Honda, a declarat: „S2000 este o masina sport, construita de entuziasti, pentru entuziasti. Acest model a ridicat stacheta pentru toate roadster-ele ce au urmat si deja este considerat un clasic de catre multi fani Honda”.

Cu toate acestea, compania a declarat ca decizia de oprire a productiei este irevocabila. Sa speram totusi ca niponii ne pregatesc o surpriza si vor lansa cat de curand un inlocuitor la fel de entuziast pentru roadster-ul de la care trebuie sa ne luam ramas bun.

Pentru a marca iesirea din productie a celebrului model, Honda a decis sa ofere fanilor si o editie speciala de adio, intitulata sugestiv Ultimate Edition. Caracterul individualist este sugerat de vopseaua speciala, o nuanta de alb folosita de japonezi pe monopostul de Formula 1 din 1962, de tapiseria din piele de culoare rosie, si placutele care atesta numarul vehiculului, pentru ca numai cateva exemplare vor fi produse.

Dupa cum bine stim, nimic nu e vesnic. Nu se va mai produce S2000 dar cu siguranta urmasul sau dospeste bine in cuptoarele japonezilor. Asa ca nu e cazul sa ne intristam!

Comentarii (1)

Ionut

martie 30, 2012 la 4:06 pm    


Au venit cu un model mult mai ok din punctul meu de vedere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sase + = zece

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>