Cea mai noua gaselnita Mercedes: airbaguri pentru solduri

Atunci cand a fost lansat la Detroit, noul Mercedes Benz E-Class, a fost prezentat ca avand in dotare 11 airbaguri. Cu toate acestea, oricum s-au sucit si s-au invartit expertii in domeniu, tot nu au reusit sa inteleaga pentru ce sunt toate aceste airbaguri. Lamurirea a venit abia acum, cand constructorul german a hotarat sa explice neclaritatea din comunicatul de presa: unul din airbaguri este pentru zona pelviana.

Se pare ca airbagul pentru aceasta zona a corpului este o premiera in industria auto, reprezentantii Institutului De Asigurare a Securitatii Autostrazilor afirmand ca nu au cunostinte ca acest sistem sa mai fie folosit, accentuand totusi ca airbagurile laterale standard ofera protectia necesara zonei respective.

Pentru cele care nu beneficiaza de o masina cu airbaguri laterale, sau nu stiu cum le-ar putea ajuta airbagurile acestea in cazul unui accident, e bine de aflat ca ele sunt montate in scaune si in general protejeaza partea superioara toracica.

Rob Moran, purtatorul de cuvant al Mercedes a precizat ca noile modele de airbaguri sunt montate tot in scaune, dar la nivelul soldurilor, pentru a proteja zona pelviana reducand fortele de impact asupra abdomenului.

Imprumutam de la altii, schimbam putin pe alocuri si… ne laudam cu produsul noastru. Cam asa se intampla si cu cei de la Mercedes si airbagurile lor pentru zona pelviana.

Comentarii (1)

Ionut

martie 25, 2012 la 4:06 pm    


Mie mi se pare mai degraba un moft..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


+ sapte = saisprezece

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>