Mini lanseaza un cooper in colaborare cu Rolls Royce

In ultima vreme marii constructori auto de lux s-au confruntat cu anumite probleme in ceea ce priveste vanzarile si au fost fortate sa gasearsca de cele mai multe ori solutii neconventionale. Spre exemplu BMW, cel mai mare producator de masini de lux din lume s-a decis sa construiasca un motor cu 3 cilindri (ceea ce inseamna ca urmatoarele BMW-uri vor avea un motor asemanator cu al unui Matiz).

Alti constructori, cum este Audi au decis ca cea mai buna solutie ar fi sa creeze multe optiuni scumpe care sa poata fi puse pe masini cu preturi de lista ceva mai mici decat ale concuentei. Spre examplu, Audi R8 este o masina relativ ieftina pentru clasa in care se afla. Pretul de lista pentru modelul cel mai putin dotat este de 116.737 euro fara taxe, dar dupa ce ai pus cateva dintre cele mai ieftine optiuni pretul creste cu 11000 de euro, iar daca il faci full-option trebuie sa platesti 181.576,92 de euro.

Aston Martin a ales o alta abordare. Au creat Cygnet, o masinuta bazata pe o Toyota IQ. Pretul ei este de 35000 de euro, ceea ce este foarte ok, pentru un Aston Martin. Te gandesti ca ar putea fi un targ destul de bun, pana afli ca modelul de la Toyota costa 13000 de euro. Ups.

Ultimul venit in aceasta cursa este Rolls Royce care s-a decis sa ia un Mini si sa il rebranduiasca. Probabil ca pretul va fi de 3 ori mai mare decat al unui Mini normal, asa ca ne asteptam ca preturile sa inceapa de pe la 60000 de euro. Singura problema ar fi identiatea marcii. Rollsurile sunt masini care plutesc pe strada, si te inconjoara de un lux si o liniste nemaigasita la alte marci de masini, dar Mini sunt un pic mai dure, mai crude si agresive.

Vom astepta cu sufletul la gura acest nou Mini/Rolls Royce si cu siguranta veti gasi un test pe site-ul nostru in viitorul apropiat.

Comentarii (7)

Rochii

iunie 1, 2011 la 10:27 am    


O sa primeasca cateva elemenate clasice englezesti. Sper sa nu-i creasca pretul prea mult.

Supraveghere video wirelles

iunie 23, 2011 la 8:44 am    


Prin acesta fuziune ambele uzine au de castigat.

Supraveghere video wirelles

iunie 23, 2011 la 8:45 am    


Prin acesta fuziune ambele uzine au de castigat. O sa fie o adevarata masina britanica.

Laurentiu

septembrie 8, 2011 la 11:27 am    


@ Supraveghere video wireless: Categoric. Este un castig major si o sa aduca bani frumosi proiectul!

termopane

ianuarie 8, 2012 la 7:29 pm    


60.000 euro? Mai bine lasa..

Ionut

mai 27, 2012 la 6:18 pm    


Are un pret exorbitant…mult prea ridicat pentru criza de acum!

Sorin

august 1, 2013 la 4:26 pm    


Foarte tare colaborarea :) asteptam modele noi de la cei doi giganti in industria automobilelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


trei + noua =

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>